România fără cuști

Profi

 
 

Profi este rețeaua de supermarketuri cu cea mai mare extindere geografică din România și cu un puternic ritm de creștere. Promite că achiziționează produse alimentare în mod responsabil, atât din punct de vedere social, cât și al mediului înconjurător. De asemenea, afirmă că respectă cerințele clienților referitoare la calitatea și siguranța produselor alimentare.

Cu toate acestea, pe rafturile din toate supermarketurile Profi se găsesc ouă marcate cu cifra 3, adică de la găini ținute în baterii îmbunătățite. Acele ferme nu creează condiții propice pentru nevoile de bază ale păsărilor (cocoțat, cuibare adecvate, băi de praf și nici măcar mișcare), ceea ce duce la numeroase probleme de sănătate și riscuri, inclusiv pentru cei care apoi le consumă ouăle.

 

Este un fapt cunoscut că ouăle provenite de la găini ținute în baterii au o calitate nutritivă inferioară, conțin reziduuri de pesticide, de medicamente și au un conținut mai mare de colesterol. În plus, administrarea antibioticelor este o practică frecventă în ferme, pentru a preveni și trata bolile intestinale, iar acest lucru duce la creșterea rezistenței la antibiotice. Riscul de salmonella este, de asemenea, mai crescut la sistemele de creștere cu baterii.

Asociația F.R.E.E. a contactat compania Profi pentru a-i prezenta necesitatea tranziției la procurarea de ouă 100% „cage-free”, deci eliminarea celor marcate cu cifra 3, cum au procedat toți competitorii săi precum Lidl, Mega Image, Penny, Selgros și Kaufland. Însă Profi nu a publicat un angajament serios în acest sens.

Este timpul ca Profi să arate că își respectă clienții, că respectă natura și să adere la noul standard global de bunăstare a găinilor din ferme, luându-și un angajament ferm de aprovizionare responsabilă.

Tu poți ajuta găinile din fermele românești semnând petiția adresată companiei PROFI: