România fără cuști

Semnează petiția acum!

Sprijină inițiativa noastră de a opri comercializarea ouălor cu cifra 3 și a interzice cuștile din fermele de găini ouătoare. Semnează petiția!

35593 out of 40000
35593 din 40000 semnături
 
Cine suntem și ce facem?
Suntem Asociația F.R.E.E. și împreună cu Alianța Open Wing derulăm proiectul România Fără Cuști, ce își propune oprirea comercializării ouălor cu cifra 3 și interzicerea sistemelor de creștere cu baterii de unde provin acestea. De ce? Deoarece în România, 60% dintre găinile crescute în sistem industrial sunt ținute în cuști foarte mici, care, deși sunt aprobate din punct de vedere legal, nu le asigură condițiile de bază pentru bunăstarea lor. Lipsa de spațiu, a luminii naturale și a aerului curat le face să devină agresive și să se ciugulească reciproc. Pe lângă faptul că nu își pot întinde aripile, găinile suferă și din cauza podelei din grilaj metalic, care le taie pielea de pe tălpi. Unele dintre ele, epuizate și incapabile de a se mișca liber, sunt călcate în picioare, până la moarte, de către celelalte păsări. Credem că niciun animal nu ar trebui să sufere în cele mai cumplite condiții și de aceea vrem să ne unim vocile împreună cu iubitori de animale, consumatori și companii alimentare, pentru a interzice cele mai rele sisteme de creștere din fermele românești cu găini ouătoare.
Cum ajută semnătura ta?
  1. Semnătura ta ne ajută în dialogurile cu firmele alimentare. Un număr mare de semnături de la oameni care se opun comercializării ouălor cu cifra 3 este una dintre dovezile că mentalitățile, piața și cererea se schimbă. Toate aceste lucruri pot convinge o companie să publice un angajament cage-free, prin care își asumă că a renunțat deja sau că va renunța în decursul a câțiva ani la folosirea ouălor cu cifra 3.
  2. Semnătura ta ne ajută în dialogul cu autoritățile. Lucrăm la un proiect legislativ care să interzică bateriile, iar suportul publicului este unul dintre argumentele care pot ajuta legea de interzicere a cuștilor să fie aprobată, așa că, semnează (dacă nu ai făcut-o deja) și invită-ți și apropiații să o facă!
Cum mai poți ajuta?
  1. Evită ouăle cu cifra 3 sau evită să consumi ouă în general. În prezent există o mulțime de alternative la ouă care ne pot ajuta să trăim sănătos în timp ce scutim de la suferință inutilă milioane de găini crescute în ferme.
  2. Întreabă-ți restaurantul/magazinul preferat dacă folosește/comercializează ouă cu cifra 3 sugerează alternative.
  3. Urmărește-ne pe rețelele noastre de socializare și implică-te în campaniile noastre de conștientizare adresate publicului sau companiilor din industrie.