Semnează petiția acum!

Ajută găinile! Solicită companiilor să nu mai folosească și/sau să nu mai comercializeze ouă de la găini ținute în cuști, marcate cu cifra 3!

16159 out of 20000
16159 din 20000 semnături
 

Opriți aprovizionarea cu ouă marcate cu cifra 3!

În sistemele industriale de exploatare a păsărilor ouătoare, găinile sunt ținute în cuști atât de mici și de înghesuite, încât nu pot face nimic din ceea ce le este natural sau important lor. Adesea, trupurile lor sunt prinse în cuști, ceea ce rezultă în fracturi osoase, deformații și pierderea severă a penajului. Unele găini, epuizate și incapabile de a se mișca liber, sunt călcate în picioare până la moarte de către celelalte păsări.

Sute de companii din întreaga lume încetează a se aproviziona cu ouă de la găini din cuști. Angajamente globale în acest sens sunt făcute de către unele dintre cele mai mari companii din lume, inclusiv de către Marriott International, Accor Hotels, InterContinental Hotels, Hilton Hotels, Best Western, Unilever, Nestlé, Lidl, Aldi, Aramark, Sodexo, Mondelez și Compass Group. Inclusiv companii de fast food ieftin iau acest angajament, îndepărtându-se de aceste practici sinistre.

Majoritatea retailerilor cunoscuți în România, precum Lidl, Penny, Cora, Kaufland, Selgros, Mega Image, Carrefour, și-au luat angajamentul conform căruia, până în 2025, sau mai devreme, vor opri furnizarea de ouă marcate cu 3. De asemenea, restaurante precum City Grill, Bistro La Noi, CUIB, Coolinart, dar și patiserii ca Dorbob și mișcarea Slow Food România, au arătat deschidere față de acest subiect, fiind preocupați de calitatea produselor oferite consumatorilor.

Conform unui studiu recent, făcut de iSense Solutions pentru Lidl, peste 90% dintre români se orientează spre achiziționarea ouălor „cage-free”, datorită calității superioare și a gustului. Însă o mare parte dintre consumatori nu cunosc proveniența ouălor sau a produselor care conțin ouă.

Am semnat această petiție fiindcă nu susțin aceste practici și îmi doresc ca ouăle marcate cu cifra 3 să nu mai fie comercializate în România.